Tegels in Amsterdam: Tips en veelgestelde vragen

Als je bezig bent met het (ver)bouwen van een huis, dan ontkom je er niet aan: tegels. Tegels zijn in Nederland een populaire en haast onmisbare keuze voor binnenvloeren, badkamers en keukens. In deze blog gaan we dieper in op tegels in Amsterdam. Want waar moet je zoal op letten? Welke soorten tegels zijn er? En hoe onderhoud je ze? We beginnen met een korte blogpost waarin we enkele belangrijke tips geven over tegels in Amsterdam, gevolgd door veelgestelde vragen.

Ga voor kwaliteit

De kwaliteit van een tegel is zeer belangrijk. Je wilt immers dat de tegels lang meegaan en er mooi uit blijven zien, zonder beschadigingen of krassen. Het is daarom aan te raden om te investeren in goede kwaliteit tegels. Vanwege de hoge kwaliteit en het design zijn Venis tegels bijvoorbeeld een mooie keuze. Onthoud echter wel dat een hogere kwaliteit doorgaans ook een hogere prijs betekent.

Let op het formaat

Kleinere tegels zijn over het algemeen goedkoper dan grotere tegels. Maar opgelet: grotere tegels komen in opmars en zijn tegenwoordig erg populair. Ze geven de ruimte een moderne en strakke uitstraling. Houd wel rekening met de grootte van de ruimte. In kleine ruimtes kun je beter kiezen voor kleinere tegels, anders kan het wat druk aanvoelen.

Mix-and-match

Je kunt kiezen voor tegels in één kleur of patroon, maar het is ook leuk om tegels in verschillende kleuren en formaten te gebruiken. Door te mixen en matchen creëer je een speels effect en geef je de ruimte een persoonlijke touch.

Veelgestelde vragen over tegels in Amsterdam:

 • Hoe onderhoud ik mijn tegels?

  Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de kwaliteit van de tegels te behouden. Gebruik hiervoor een milde zeep of een speciaal schoonmaakmiddel voor tegels. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en krassende materialen.

 • Kunnen tegels ook op de wand geplaatst worden?

  Ja, tegels kunnen ook op de wand geplaatst worden. Hierbij is het wel belangrijk om te letten op het formaat. Voor wandtegels zijn kleinere formaten doorgaans geschikter.

 • Welke soorten tegels zijn er?

  Er zijn veel verschillende soorten tegels, waaronder keramische tegels, natuursteen tegels en houtlook tegels. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld makkelijk te onderhouden, terwijl natuursteen tegels juist een unieke uitstraling hebben.

 • Hoe kan ik mijn tegels laten leggen?

  Het laten leggen van tegels kun je het beste uitbesteden aan een expert. Zo weet je zeker dat de tegels op de juiste manier gelegd worden en voorkom je problemen met beschadigingen of krassen. Vraag bij verschillende tegelzetters een offerte op en vergelijk deze om zo tot de beste keuze te komen.

Tegels zijn een belangrijke keuze bij (ver)bouwen van een huis. Hopelijk hebben onze tips je geholpen bij het maken van de juiste keuze voor tegels in Amsterdam. Het belangrijkste is natuurlijk dat je kiest voor kwaliteit en dat je bij twijfel altijd om advies vraagt bij een expert. En als je nog meer vragen hebt over tegels, dan vind je in dit artikel hopelijk de antwoorden die je zocht. Veel succes en plezier met (ver)bouwen!

Verken per onderwerp

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses