Hoe werkt een incassobureau in Amsterdam? Veelgestelde vragen beantwoord

Als je een ondernemer bent, heb je misschien wel eens te maken gehad met klanten die niet of te laat hun rekeningen betalen. In zo’n geval kan je een incassobureau inschakelen om het geld alsnog te innen. Maar hoe werkt dat precies in Amsterdam? In deze blog gaan we in op de werkwijze van een incassobureau in deze stad. Ook beantwoorden we veelgestelde vragen over dit onderwerp. Lees snel verder en ontdek alles wat je moet weten over incassobureaus in Amsterdam!

 

Wat doet een incassobureau precies?

Een incassobureau is gespecialiseerd in het innen van openstaande vorderingen. Zij proberen op vriendelijke wijze contact op te nemen met de debiteur om alsnog tot betaling over te gaan. Mocht dit niet lukken, dan kan het incassobureau ook juridische stappen ondernemen om het geld alsnog te innen. Dit gebeurt in overleg met de opdrachtgever, de partij die het incassobureau heeft ingeschakeld.

Hoe werkt een incassobureau in Amsterdam?

In Amsterdam werken incassobureaus doorgaans op no-cure-no-pay basis, wat betekent dat je als opdrachtgever alleen kosten betaalt als het incassobureau succesvol is in het innen van het geld. Het incassobureau zal eerst op vriendelijke wijze contact proberen te leggen met de debiteur, bijvoorbeeld via brief, e-mail of telefoon. Als dit niet werkt, kan het incassobureau juridische stappen ondernemen zoals het starten van een incassoprocedure bij de rechtbank. Hiervoor moet wel eerst een sommatiebrief gestuurd worden, waarin de debiteur gesommeerd wordt om binnen een bepaalde termijn alsnog te betalen.

Wat zijn de kosten van een incassobureau in Amsterdam?

De kosten van een incassobureau in Amsterdam kunnen verschillen per bureau. Doorgaans werken zij op no-cure-no-pay basis, waarbij je alleen kosten betaalt als het incassobureau succesvol is in het innen van het geld. Dit percentage kan ergens tussen de 10% en 25% van het te incasseren bedrag liggen. Het is aan te raden om vooraf goede afspraken te maken over de kosten om verrassingen achteraf te voorkomen.

Kan ik als particulier ook een incassobureau inschakelen?

Ja, ook als particulier kan je een incassobureau inschakelen bij een openstaande vordering. Dit kan bijvoorbeeld als je geld hebt uitgeleend aan een vriend of familielid en zij niet op tijd terugbetalen. Let er wel op dat een incassobureau doorgaans alleen op succesfee werkt, waardoor de kosten hoog kunnen oplopen.

Moet ik altijd een incassobureau inschakelen als mijn klant niet betaalt?

Nee, je hoeft niet altijd een incassobureau in te schakelen als je klant niet betaalt. Het is aan te raden om eerst zelf contact op te nemen met de debiteur en te proberen tot een oplossing te komen. Lukt dit niet, dan kan je een incassobureau inschakelen om verdere stappen te ondernemen.

In deze blog hebben we besproken hoe een incassobureau in Amsterdam werkt en hebben we veelgestelde vragen over dit onderwerp beantwoord. Het kan erg vervelend zijn als een klant niet of te laat betaalt, maar door een incassobureau in te schakelen kan je deze situatie op een professionele manier oplossen. We hopen dat deze blog je meer duidelijkheid heeft gegeven over dit onderwerp. Heb je nog verdere vragen? Neem dan gerust contact op met een incassobureau in Amsterdam.

Verken per onderwerp

Gerelateerde artikelen

Vind Artikelen Die Aansluiten Bij Uw Interesses